miercuri, 29 februarie 2012

Scurta istorie a unghiilor false

In timpul dinastiei Ming a Chinei, femeile nobile purtau unghii artificiale foarte lungi ca simbol a statutului social. Acest lucru le diferentia de femeile obisnuite care nu puteau avea unghii lungi, deoarece lucrau pamantul.

In secolul al 19-lea, in Grecia, multe femei din clase sociale superioare purtau cochilii de fistic peste unghiile lor, iar acest fapt a dus la raspandirea conceptului de unghii false in Europa.

In 1954, Fred Slak, un medic dentist, si-a rupt din greseala o unghie la locul de munca, eveniment cu ocazia caruia a inventat prima unghie artificiala temporara cu aspect realist. Dupa ce a experimentat cu mai multe materiale pentru a-si perfectiona inventia, el si fratele sau, Tom, au patentat o versiune de succes si au dat nastere la compania Patti Nails.

In secolul 20 unghiile artificiale pentru femei au devenit foarte populare in toata lumea iar procedeul fabricarii lor evolueaza odata cu tehnologia.

In prezent se folosesc mai multe procedee pentru a alungi patul unghial, printre care protezarea unghiei cu rasini polimerizate (care se intaresc sub influenta razelor UV ) sau acril.
Unghii Stiletto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu